Yrityskauppapalvelut

Tyypillisin toimeksiantomme on pirkanmaalaisen omistajayrittäjän antama myyntitoimeksianto. Lähes poikkeuksetta toimeksiantajamme toivovat niin kutsuttua hiljaista ostajan etsintää ilman netti- ja lehti-ilmoittelua.

Ostajaehdokkaat pystytään yleensä karsimaan hyvin valmistellulla toimiala-analyysilla. Kohdetta esitellään vain siitä aidosti kiinnostuneille. Mikäli kohde soveltuu yksityishenkilön ostettavaksi, tarjoamme sitä ostajarekisteriimme ilmoittautuneille taloudellisesti hyvässä asemassa oleville henkilöille.

Ostotoimeksianto rajataan yleensä tietyn toimialan yrityksiiin. Kartoitamme toimialan yritysten mahdolliset myyntiaikeet ja avustamme toimeksiantajaamme kohteen analysoinnissa ja arvottamisessa sekä kaupan rakenteen arvioinnissa.

Myynti- ja ostotoimeksiantojen palkkiot perustuvat yleensä onnistumiseen: mikäli asetetun tavoitteen mukainen kauppa ei toteudu, toimeksiantajallemme ei aiheudu kuluja. Teemme kaikista osto- ja myyntitoimeksiannoista kirjallisen toimeksiantosopimuksen.

Avustamme tarvittaessa asiakastamme yrityskaupan eri vaiheissa: esimerkiksi silloin, kun ostaja ja myyjä ovat jo löytäneet toisensa muuta kautta. Yleisimmät yksittäistoimeksiannot koskevat kohdeyrityksen arvonmääritystä ja kauppahinnan asetantaa, kauppahinnan maksutapa ohjaa monesti kauppaprosessia.

Kaupan toteutustavan suunnittelu ja sopimusneuvottelut edistyvät yleensä sujuvasti, kun asiantuntija varmistaa optimaalisen toteutuksen ja sen, että osapuolet ymmärtävät sopimusten sisällön.